PREKIŲ KATALOGAS

Pažangiausias gamybos procesų optimizavimas

Gamybos procesų automatizavimas, robotizavimas bei skaitmeninimas pramonėje tapo neišvengiamas dėl itin aukštų reikalavimų produkcijos kokybei, darbo sąlygų gerinimo, aplinkos taršos mažinimo ir gamybinių procesų efektyvumo. Novatoriški sprendimo būdai padeda pasiekti didesnį gamybos tikslumą, sutaupyti laiką ir sumažinti gamybos kaštus. Be to, automatinio valdymo sistemų įdiegimas leidžia ženkliai sumažinti žmogiškojo faktoriaus įtaką, didina patikimumą ir gaminio vertę.

Apie metalo apdorojimo pramonės naujoves, gamybos procesų automatizavimą, robotizavimą bei automatizuotą darbo priemonių išdavimą pasakoja UAB „Serpantinas“ vadovas Justinas Skaržauskas:

Europos, Azijos, Amerikos ir Australijos metalo apdirbimo įmonės domisi ir diegia gamintojo „MicroStep“ modernią ir inovatyvią CNC metalo pjovimo įrangą: dujinio, plazminio, lazerinio ir aukšto slėgio vandens, metalo pjovimo sprendimus. Įranga pasižymi: automatiniu pjovimo degikliu kalibravimu, 3D pjovimo kreipiamosiomis galvomis, automatine degiklio apsauga nuo susidūrimo, nuožulniu kraštų pjovimu. Galime pasiūlyti ir specifinių metalo apdirbimo procesų sistemas, kurios užtikrina tikslų skylių gręžimą, sriegimą ir nuožulnos išpjovimą. Visi šie modernūs sprendimo būdai padės pasiekti didesnį gamybos tikslumą ir sutaupyti gamybos laiką, o nauja moderni programinė įranga padės lengviau ir patogiau atlikti visus pjovimo procesus ar įvesti pageidaujamas korekcijas. Šios įmonės gaminamos įrangos ir verslo valdymo sistemų integravimas leidžia technine bei programine sąsajomis susieti „MicroStep“ CNC pjovimo mašinas su jau turima įranga. „MicroStep“ СNС pjovimo mašinos suprojektuotos taip, kad būtų aktyviai integruotos į centralizuotai valdomas gamybos sistemas, automatizuojant medžiagų srautą, ir aprūpintos programine įranga, kuri leidžia palaikyti ryšį su įvairiomis gamybos valdymo sistemos taikomosiomis programomis, pvz., atsargų, užsakymų ir dalių duomenų bazėmis, taip pat su išorinėmis verslo valdymo sistemomis. Dėl automatizavimo technologijos įrenginiai gali veikti be nuolatinės priežiūros. Priverstinio proceso nutraukimo atveju įrenginiai apie tai praneša operatoriui el. paštu arba tekstine žinute.

Keletą metų diskutuojama apie 4.0 pramonės revoliucijos naudą ir pranašumus. Neįtikėtinos idėjos, kurios tiktų fantastiniam filmui, jau patenka į novatoriškos, pramoninius robotus gaminančios įmonės „Kuka“ akiratį, ir ieškoma būdų kaip juos paversti realybe. Kalbama apie tokius neįtikėtinus dalykus kaip „gamyba tamsoje“ ir „kiekvienam pagal užsakymą“. Gamybos be šviesų filosofija teigia, jog visiškai automatizavus gamybą nebereikės apšviesti darbo vietų.

UAB „Serpantinas“ atstovaujamas įrangos gamintojas KUKA siūlo plataus asortimento pramoninius robotus su įvairiomis apkrovomis ir pasiekiamumo galimybėmis. Gaminių spektre taip pat yra tinkama periferinė robotų įranga – nuo linijinių mazgų iki pilno gamybos proceso sprendimo. Be to, naudojant pažangiausią programinę įranga ir novatoriškus valdiklius, kuriami individualūs sprendimai gamybos procesams. Sistemos integracijos ekspertai teigia – gamybos procesų optimizavimas turi būti orientuotas į „Pramonė 4.0“ reikalavimus, kaip efektyvi tarpinė grandis tarp žmogaus ir roboto. Ateityje gamyba taps vienetinė ir specializuota, kiekvienas gaminys bus unikalus, nes klientų poreikiai didėja, jie nori turėti specialiai jiems sukurtus produktus. Pristatymo terminai taps labai svarbūs, nes prekės nebus sandėliuojamos, dėl to gamyba bus vietinė, nedidelė ir decentralizuota. Tam reikia labai universalios gamybos, kuri bus pasiekta plėtojant protingą duomenų panaudojimą ir dirbtinį intelektą.
 
Vis dažniau girdima apie 4.0 pramonės revoliuciją, kurios principas yra išmanus informacijos apdorojimas ir sugrupavimas. Turint tinkamą statistiką ir duomenis, gamybos efektyvumą galima padidinti neinvestuojant didelių lėšų į procesų automatizavimą. Europos gamintojai vis dažniau siekia sukurti protingą, o ne masinę gamybą, kuri leidžia pasiekti didesnį pelną mažoms ir vidutinėms įmonėms. UAB „Serpantinas“ integruoja išmaniąsias „Lanzi“ sandėliavimo sistemas. Šios sistemos padeda automatizuotai valdyti gamybos procesus ir efektyviau panaudoti darbo priemones. Išmanus darbo priemonių išdavimas leidžia sutaupyti iki 30 % išlaidų, skirtų darbo priemonėms, greitai sužinoti turimų atsargų kiekį, matyti kiekvieno darbuotojo priemonių suvartojimo statistiką. Darbuotojui užtikrinamas efektyvus darbo reikmenų išdavimas ir prieinamumas bet kuriuo paros metu.